Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska župa po jedenástykrát pomáhala

Prvý tohtoročný výjazdový odber krvi na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa uskutočnil pod heslom „teraz je rad na nás“. Aj takýmto spôsobom sa župa chcela poďakovať všetkým tým, ktorí bojovali a stále bojujú v prvej línii proti ochoreniu COVID – 19.

Vzácnu červenú tekutinu v priestoroch župného úradu darovalo 21 ľudí. Zamestnancom Národnej transfúznej služby v Trenčíne sa podarilo odobrať približne 10 litrov krvi. Župná Kvapka krvi opäť prilákala aj jedného prvodarcu. „Ďakujem všetkým zamestnancom Úradu TSK, zamestnancom organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, dobrovoľným hasičom a verejnosti za to, že darovaním krvi prispeli k záchrane ľudských životov. Teší ma, že aj napriek súčasnej situácii s pandémiou koronavírusu sa nebáli a prišli pomôcť,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý krv daroval už po ôsmykrát.

Široká verejnosť mala už tradične možnosť darovať krv aj v troch župných nemocniciach. V posledný júnový deň tak mohla urobiť v považskobystrickej a bojnickej nemocnici. Tí, ktorí majú záujem darovať krv v rámci župnej Kvapky krvi, majú poslednú šancu vo štvrtok 2. júla 2020 v Nemocnici s poliklinikou Myjava.

autor: mp

Fotogaléria

Zdroj: Impulz Press
Zdroj: Impulz Press
Zdroj: Impulz Press
Zdroj: Impulz Press
Zdroj: Impulz Press
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK