TREŽ tento rok vypravila až 232 vlakov a odviezla takmer 7 400 cestujúcich

Pandémia koronavírusu a opatrenia s ňou spojené výrazne ovplyvnili aj tohtoročné tematické jazdy Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ). Organizátori sa preto rozhodli predĺžiť pravidelnú letnú prevádzku na tri mesiace.

Počas letnej sezóny TREŽ-ka vypravila 232 vlakov a previezla takmer 7 400 návštevníkov, čo  je o približne 686 cestujúcich viac ako v minulom kalendárnom roku. „Vzhľadom na pandémiu sme sa tento rok prevažne stretávali s mladými rodinami, ktoré svoje dovolenky trávili na Slovensku. Práve domáca klientela nás motivovala ponúknuť návštevníkom aj možnosť nahliadnuť do dopravnej expozície v depe električky. Táto služba sa stretla s pozitívnym ohlasom, preto v nej plánujeme v budúcnosti pokračovať,“ povedal riaditeľ TREŽ Dušan Nosál. Návštevníci si počas roka mohli užiť aj obľúbené tematické jazdy električky, aj keď tentokrát len dve. Túto možnosť využilo 1 633 cestujúcich.

K dlhoročným podporovateľom unikátnej električky patrí aj Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý na jej prevádzku prispieva aj finančne. „Veľké poďakovanie patrí našim podporovateľom. Tento rok bol pre nás naozaj náročný. Spoločnými silami sme ho však zvládli,“ uzavrel Dušan Nosál.

autor: mp

zdroj_www.trez.sk, J.FILO, P. CACKO