Učitelia a žiaci župných stredných škôl bojujú proti koronavírusu šitím rúšok

V situácii, akou je šírenie koronavírusu na Slovensku, je potrebná najmä súdržnosť a spolupatričnosť. Príkladom idú zamestnanci stredných škôl v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorí šijú ochranné rúška nielen pre kolegov, ale už aj pre vodičov hromadnej dopravy.

Jednou zo škôl, ktorá priložila ruku k dielu je aj Spojená škola v Púchove. „Teší ma, že pedagógovia viacerých župných škôl šijú z vlastnej iniciatívy ochranné rúška. Ďakujem im, že v tejto ťažkej dobe nemyslia len na seba, ale najmä na druhých. Požiadal som riaditeľku Spojenej školy v Púchove o to, aby vyrobené rúška v prvom rade dostali vodiči prímestskej autobusovej dopravy. Tí dennodenne vozia množstvo ľudí napríklad do práce, preto patria medzi tých najohrozenejších. Naozaj všetkým pedagógom i žiakom ďakujem za ich záslužnú prácu a spolupatričnosť,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Pani učiteľky ušili už viac ako 200 rúšok, ktoré rozdistribuovali po svojej rodine a susedoch, v mestách a obciach kde bývajú,“ priblížila riaditeľka Spojenej školy v Púchove Lenka Jancíková.

K skupine odhodlaných dobrovoľníkov sa zaradili aj pedagógovia a žiaci zo Školy umeleckého priemyslu v Trenčíne, Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prievidzi či Strednej odbornej školy Pruské. „Zoznam škôl, ktoré zhotovujú ochranné rúška sa rozrastie aj o SOŠ strojnícku v Bánovciach nad Bebravou SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne, teda celkom 6 škôl v pôsobnosti kraja,doplnil trenčiansky župan.

autor: lb

Súvisiace video