Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Z budovy Považskej knižnice je krásavica v novom šate

Vonkajšia prestavba objektu župnej knižnice v Považskej Bystrici vrátane rekonštrukcie jej vnútorných priestorov je ukončená. Pre verejnosť by knižnica mohla začať fungovať začiatkom novembra.  

Bibliotéka na severe kraja sa v rámci svojej modernizácie dočkala nielen novej farebnej úpravy fasády, kompletne vymenený bol aj jej krov či strešná krytina. Rekonštrukcia zahŕňala aj vytvorenie podkrovných priestorov či nového hlavného vstupu. Novovybudované priestory v podkroví budú využívané detskými návštevníkmi knižnice, ale tiež aj ako zázemie pre zamestnancov. „Modernizácia Považskej knižnice bola plánovaná skoro 20 rokov, som rád, že sme k nej konečne mohli pristúpiť. Verím, že po znovuotvorení priláka verných i nových čitateľov,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že v súčasnosti sa vybavujú povolenia ku kolaudácii, ktorá prebehne v septembri.

Do prestavby objektu knižnice investovala Trenčianska župa viac ako 730 tisíc eur, rekonštrukcia vnútorných priestorov a elektroinštalácie si zo župného rozpočtu ukrojí viac ako 170 tisíc eur s DPH. „Za moje kolegyne a kolegov môžem povedať, že sa tešíme na úspešné ukončenie všetkých stavebných prác a návrat čitateľov do vynovených priestorov,“ uviedla riaditeľka Považskej knižnice v Považskej Bystrici Ivana Knappová.       

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK