Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Za kultúrou v papučiach

Hoci dvere krajských inštitúcií a organizácií ostávajú v týchto dňoch pre verejnosť do odvolania zatvorené, pracovníci múzeí, knižníc, osvetových stredísk, galérie či hvezdárne nezaháľajú. Okrem toho, že sa venujú vlastnej odbornej činnosti, vymýšľajú aj rôzne aktivity, ktoré im pomáhajú zostať v kontakte s vlastnými priaznivcami a deťom i dospelým prekonať pocit domácej izolácie.

Aj Galéria M.A. Bazovského v Trenčíne presunula aktivity do on-line prostredia. Svojim fanúšikom na sociálnych sieťach približuje aktuálne vystavované diela z výstavy Bienále plastiky sochy malého formátu a prácu maliara Tomáša Žemlu v tzv. ONLINE GALÉRII. Dielam z vlastného zbierkového fondu sa galéria venuje v seriáli Abeceda umelcov zo zbierok GMAB a k vlastnej tvorivosti podnecuje najmä mladšie ročníky v programe ONLINE ATELIÉR. Interaktívne vzdelávanie cez sociálne siete má v pláne aj Trenčianske múzeum. Od apríla oboznamuje svojich fanúšikov na sociálnej sieti s predmetmi z aktuálnej výstavy Skryté príbehy z múzea, verejnosť sa môže tešiť aj na doteraz nezverejnené 360° fotografie z Trenčianskeho hradu a na množstvo súťaží najmä pre deti. Súťaže naďalej prebiehajú i v ďalších inštitúciách kraja.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne nabáda deti na čítanie v pohodlí domova v súťaži Deň ľudovej rozprávky, k vlastnej tvorbe v súťaži Píšem, píšeš, píšeme a okrem toho pracuje aj na sprístupnení e-kníh či vytvorení tzv. výdajne kníh pre verejnosť. Súťaže nepozastavilo ani Trenčianske osvetové stredisko. Do Literárneho soirée, Výtvarného spektra či súťaže AMFO Trenčianskeho kraja môže verejnosť zasielať svoje práce aj naďalej. Po viacerých rokovaniach presúva svoje aktivity do on-line prostredia aj Krajské centru voľného času Trenčín. Pracuje na tom, aby súťaž v stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ) mohla prebehnúť dištančnou formou.

Postupne vám predstavíme aj aktivity ďalších organizácií v pôsobnosti kraja.

autor: sg

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK