Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župa spúšťa časové lístky v prímestskej autobusovej doprave

V Trenčianskom kraji bude možné už od decembra cestovať v modrých autobusoch na časové lístky. Tie prinášajú väčšiu efektivitu i úsporu financií pre cestujúcu verejnosť.

Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci s dopravcami SAD Trenčín a SAD Prievidza ponúka od 13. decembra 2020 možnosť cestovať v rámci kraja na časové lístky. Vzhľadom na meniacu sa tarifu v prímestskej doprave, ktorá bude v platnosti rovnako od 13. decembra 2020, tak verejnosť môže cestovať za tie isté ceny ako doteraz, naviac s pridanou hodnotou.

Časové lístky budú rozdelené na pásma podľa tarifných kilometrov, pričom k dispozícii sú pre skupiny Celé lístkyZľavnené lístky. Zakúpiť sa dajú na 7 alebo 30 dní, a to prostredníctvom E-shopu, v cestovných informačných kanceláriách dopravcov alebo priamo u vodiča. Župa tak prichádza s riešením ako nielen zefektívniť čas cestujúcich pri kúpe časových lístkov, ale aj ušetriť peniaze tých, ktorí si časové lístky obstarajú, pretože v daných dňoch môžu jazdiť neobmedzene. Viac informácií k časovým lístkom nájdete na webových sídlach župy i oboch dopravcov.

autor: lk

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK