Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župný úrad má vlastnú bylinkovú záhradu

Trenčiansky samosprávny kraj ako župa, ktorá kladie dôraz na ochranu životného prostredia, sa inšpiroval enviroprojektmi výsadby zelene, podporenými z grantového systému Zelené oči.

V tomto „eko“ duchu zriadili zamestnanci Oddelenia životného prostredia a územného plánovania Úradu TSK záhon s bylinkami priamo na terase budovy. „V záhradke sú vysadené viaceré bylinky, nájsť sa tu dá levanduľa, ligurček, medovka, mäta, šalvia, saturejka, tymian, rozmarín či pažítka. Zriadením bylinkovej záhrady sme chceli ísť príkladom a ukázať, že máme záujem žiť viac v súlade s prírodou. Verím, že vďaka tomu sa nám podarilo urobiť aspoň malý krok k lepšiemu životnému prostrediu,“ uviedol Martin Macíček, poverený vedením Oddelenia životného prostredia a územného plánovania Ú TSK a načrtol možnosť realizácie ďalších zelených environápadov nielen na župnom úrade, ale aj v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja.       

Súlad s prírodou navodili aj dva machové obrazy, ktoré pribudli vo vnútorných priestoroch budovy. Jeden z nich, s vyobrazením loga Zelenej župy, sa nachádza vo vestibule župného úradu.  

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK