Bezbariérovému prístupu sa tešia aj v CSS – Nádej v Dolnom Lieskove

Prístavbu výťahu a spojovacej chodby v zariadení si pochvaľujú nielen zamestnanci ale aj klienti. Vďaka investícii Trenčianskej župy za približne 124 tisíc eur majú bezproblémový prístup až do troch poschodí a dvoch budov.

Moderný výťah župa vybudovala na mieste nevyužívaného komína z bývalej kotolne. „Stavebné práce spočívali v zrušení jednej izby a vybúraní komína. Do výťahu sa dá dostať z nádvoria, pričom na prvom a treťom poschodí je možné vystúpiť z neho v prístavbe zariadenia. Na druhom poschodí výťah obsluhuje aj prístavbu zariadenia aj kaštieľ, v ktorom sú rovnako priestory Centra sociálnych služieb - Nádej,“ povedala Beáta Tichá, poverená riadením Odboru investícií a vnútornej prevádzky Úradu TSK. Nová spojovacia chodba je k výťahu pristavaná na treťom poschodí a umožňuje prístup do prístavby zariadenia. Zmodernizovaný výťah si pochvaľuje aj riaditeľ zariadenia. „Výrazne sa skvalitnili podmienky poskytovania sociálnych služieb pre našich klientov a zároveň sa uľahčila práca zamestnancom zariadenia,“ uviedol František Martaus.

autor: mp