Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Bojnická nemocnica je na tretiu vlnu pandémie pripravená

Najväčšiu nemocnicu v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja počas svojho výjazdu v regióne hornej Nitry navštívil predseda vlády SR Eduard Heger. V sprievode trenčianskeho župana Jaroslava Bašku sa stretol s vedením nemocnice, absolvoval prehliadku centrálnej chirurgickej JIS, kde sa liečili najťažší pacienti vyžadujúci pľúcnu ventiláciu, vznikajúceho urgentného príjmu i vakcinačného centra.

Premiér navštívil bojnickú nemocnicu, aby sa informoval, ako je pripravená na tretiu vlnu pandémie. „Miera zaočkovanosti v jednotlivých regiónoch rozhodne o tom, ako silno v nich udrie tretia vlna. COVID automat je nastavený tak, že sa bude zapínať regionálne a miera zaočkovanosti bude mať veľký podiel aj na opatreniach v danom regióne,povedal Eduard Heger.

Keďže zaočkovanosť v kraji je na nižšej úrovni, ako je potrebné na dosiahnutie kolektívnej imunity, kľúčová je pripravenosť nemocníc. Tie už majú dostatočné skúsenosti s reprofilizáciou lôžok a dokážu tak pomerne rýchlo a flexibilne reagovať na prípadné hospitalizácie. „Za posledných 6 rokov investovala Trenčianska župa do bojnickej nemocnice približne 23 miliónov eur zo svojho rozpočtu. Práve tieto investície jej pomohli prežiť ťažké chvíle počas minulého roka aj tohto polroka pri riešení ochorenia COVID-19. Región hornej Nitry bol od marca minulého roka ťažko skúšaným, preto chcem poďakovať nemocnici za to, ako túto situáciu zvládla,“ povedal župan a požiadal premiéra o pomoc pre nemocnicu či už z eurofondov alebo iných finančných zdrojov.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK