Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Buďme zdraví, cestujme ekologicky, podporte aj vy Európsky týždeň mobility!

Tohtoročná téma Európskeho týždňa mobility (ETM), ktorý sa každý rok koná od 16. do 22. septembra, reflektuje na ťažké pandemické obdobie a upriamuje pozornosť na štyri hlavné témy – duševné a fyzické zdravie, bezpečnosť a reakcia na COVID-19. Prispieť k čistejšiemu ovzdušiu môžete aj vy, stačí, aby ste počas tohto týždňa využívali verejnú hromadnú dopravu, jazdili namiesto auta na bicykli alebo chodili pešo.

Program kampane na národnej úrovni koordinuje Slovenská agentúra životného prostredia s cieľom znižovať nepriaznivé vplyvy dopravy na  životné prostredie. Do ETM sa aj tentokrát zapojí Trenčiansky samosprávny kraj, a to prostredníctvom oboch zmluvných dopravcov prímestskej autobusovej dopravy. SAD Prievidza si pre cestujúcich pripravila kampaň Cesta autobusom je šetrná k životnému prostrediu, zapojiť sa môžete aj do súťaže na sociálnych sieťach, odmenou za výhru bude napríklad aj kredit na cestovanie. Tých, ktorí sa počas ETM rozhodnú nechať auto doma a do práce sa dopraviť autobusom, odmení aj SAD Trenčín, a to v rámci súťaže Cestujte s dopravnou kartou SAD Trenčín, a.s., aj vďaka nej môžete odľahčiť svoju peňaženku a získať kredit na dopravnú kartu. Viac informácií o súťažiach sa dozviete na sociálnych sieťach a weboch SAD TrenčínSAD Prievidza.

Zaujímavú aktivitu bude pri príležitosti ETM realizovať aj samotná Zelená župa, a to v stredu 22. septembra. Počas informačného dňa na cyklotrase, ktorá vznikla v rámci projektu Na bicykli po stopách histórie, budú odmenení cyklisti, ktorí ju využívajú na cestu do práce. Nebudú chýbať ani enviro vzdelávacie aktivity pre deti na tému mobilita a životné prostredie či aktivity venované doprave a ovzdušiu. Bližšie informácie Vám poskytneme už čoskoro.

Úvodná foto zdroj: www.eurotm.sk

autor: lk

Fotogaléria

zdroj: www.eurotm.sk
zdroj: www.sadpd.sk
zdroj: www.sadtn.sk
zdroj: www.sadtn.sk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK