Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ďalšie cyklotrasy v kraji vzniknú tu!

Zlepšovanie cyklistickej infraštruktúry v kraji patrí medzi župné priority. Svedčí o tom megaprojekt Vážskej cyklomagistrály, unikátna medzinárodná cyklotrasa Na bicykli po stopách histórie, ale aj ďalšie pripravované úseky nielen na Považí, ale aj v regióne hornej Nitry.

Koncom tohto mesiaca bude verejnosti do užívania slávnostne odovzdaná časť Vážskej cyklomagistrály medzi Novým Mestom nad Váhom a Trenčínom. Tá sa napája na už existujúci úsek Horná Streda – Nové Mesto nad Váhom, čo znamená, že z krajského mesta dôjdete bezpečne na bicykli až po hranicu s Trnavským krajom.

V štádiu procesu verejného obstarávania je momentálne projekt ďalšieho úseku Vážskej cyklomagistrály, a to medzi mestom Považská Bystrica a hranicou so Žilinským samosprávnym krajom. Túto časť v dĺžke viac ako 10 km plánuje župa vybudovať s pomocou eurofondov prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu. „Sú to samé dobré správy pre cyklistov a ja pevne verím, že v tomto roku sa nám podarí získať stavebné povolenia na ďalšie úseky Vážskej cyklomagistrály,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Vďaka prostriedkom z IROP vznikne aj 4,6 - kilometrový úsek v intraviláne mesta Partizánske. „Táto trasa by mala prepojiť centrum mesta s jeho obytnými a priemyselnými zónami a tiež centrom služieb,“ uviedla Katarína Holá z Odboru regionálneho rozvoja TSK.

autor: lb

Fotogaléria

Archív TSK
Archív TSK
Archív TSKArchív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Archív TSK
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK