Darovaná dezinfekcia pomôže v školách, nemocniciach i zariadeniach sociálnych služieb

Tisíc litrov koncentrovanej dezinfekcie daroval Trenčianskej župe Erich Dvonč, poslanec krajského zastupiteľstva za okres Partizánske. Prostriedok poputuje tam, kde je aktuálne najviac potrebný.

Dezinfekcia bude primárne určená pre tri župné nemocnice, dvadsaťštyri zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK aj pre tridsaťosem župných stredných škôl. Z tisíc litrov koncentrovanej tekutiny je možné nariediť až sedem tisíc litrov dezinfekcie, určenej na čistenie podláh a povrchov. „Koronavírus nás za viac ako rok naučil veľkej obozretnosti, preto si vážim každý dar, ktorý pomôže ochrániť zdravie našich obyvateľov. A zvlášť, ak táto iniciatíva prichádza zo strany našich poslancov,“ povedal Jaroslav Baška, predseda TSK.  „Aj napriek tomu, že sa aktuálne situácia zlepšuje, nevieme, aká bude po lete, preto som sa rozhodol pomôcť občanom kraja aspoň takýmto spôsobom,“ dodal krajský poslanec Erich Dvonč.

autor: sg

TSK_dar_dezinfekcia_mini (17 of 17)