Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Darujme si Vianoce, zajtra odštartuje celoslovenská kampaň na podporu očkovania

Veľký týždeň očkovania pod heslom #DarujmesiVianoce odštartuje Ministerstvo zdravotníctva SR v spolupráci so samosprávnymi krajmi v sobotu 11. decembra a potrvá do nasledujúcej soboty. Jej cieľom je zvýšenie zaočkovanosti občanov a pomoc nemocniciam. 

V Trenčianskom kraji sa otvoria brány Veľkokapacitného krajského očkovacieho centra v priestoroch trenčianskeho výstaviska o 8.00 h, očkovať sa bude do 16.00 h vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech, a to I., II. aj III. dávkou. Prísť môžu aj občania bez predchádzajúcej registrácie. Na tento deň sú pripravené aj sprievodné aktivity pod taktovkou Krajskej organizácie JDS Trenčín či bežcov z okolia Trenčína. Maratón na podporu očkovania si odbehne Stanislav Ďuriga, ktorý minulý rok zabehol za 14 dní 14 maratónov. Prostredníctvom krátkych videí sa budú ľuďom prihovárať osobnosti z kraja, a to z rôznych oblastí. Priestor sme poskytli aj odborníkom – lekárom, na ktorých názore nám najviac záleží. V spolupráci s primárom COVID oddelenia považskobystrickej nemocnice Milanom Kulkovským sme pripravili aj výstavu fotografií. Autor Ján Rábara na nich zachytil autentickú atmosféru oddelení, na ktorých sa liečia pacienti s ochorením COVID-19. VKOC v Trenčíne počas tohto dňa navštívi štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Kamil Száz. Občania budú mať priamo na mieste možnosť osobnej konzultácie s lekármi pre prípad otázok týkajúcich sa očkovania.

V tento deň sa bude okrem VKOC Trenčín očkovať aj na ďalších miestach:

  • pri OD TESCO Prievidza - od 14.00 h - 18.00 h vakcína od spoločnosti Pfizer /BioNTech, aj bez registrácie (vakcinačný tím VOS z NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach),
  • Dom kultúry Javorina Stará Turá od 8.00 h – skupinové očkovanie (očkovací tím VOS NsP Myjava).

Nedeľa:

  • vakcinačná ambulancia NsP Považská Bystrica - od 7.30 h -14.30 h vakcína od spoločnosti Pfizer/BioNTech.
autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK