Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Do Hokejovej akadémie nastúpi ďalších 20 talentovaných hokejistov

Záujem študovať na Hokejovej akadémii pri Strednej športovej škole v Trenčíne prejavilo až 52 uchádzačov. Absolvovať však museli prijímacie skúšky pozostávajúce z troch častí i antigénové testovanie, keďže celý prijímací proces sa uskutočnil v tzv. bubline.

Na mladých hokejistov čakali najskôr psychotesty, všeobecné testy v športovej hale a špeciálne testy na Zimnom štadióne P. Demitru v Trenčíne. „Pre nás je dôležité preveriť nielen talent uchádzačov, ale aj ich fyzické a psychické atribúty. Štúdium na škole je náročné, snažíme sa však vychovávať vzdelaných a psychicky pripravených športovcov,“ povedala riaditeľka školy Iveta Petríková Rosinová., Jediná župná športová škola pri výbere nádejných talentov ťaží z vedomostí a skúseností odborníkov zo Slovenského zväzu ľadového hokeja a hokejového tímu Dukly Trenčín. „Myslím si že sa hlásim na kvalitnú školu, je tu hokejová akadémia a v budúcnosti tu vznikne aj tréningová hokejová hala. Považujem to za veľkú výhodu,“ priblížil jeden z uchádzačov.

V rámci všeobecných testov museli žiaci preukázať svoje zručnosti a kvality v behu na 50 metrov, 6 minútovom behu na vytrvalosť, skoku do diaľky z miesta či hode loptou. Na ľade zas absolvovali šprint s pukom na 10 metrov a 36 metrov, agility test a odohrali 3 priateľské zápasy.

autor: mp

Fotogaléria

registrácia
psychotesty
Archív: TSK
Archív: TSK
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK