Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Do obranného priemyslu v kraji by mohli prúdiť milióny eur

Vďaka podpísanému Memorandu o vzájomnej spolupráci medzi Ministerstvom obrany SR a Trenčianskym samosprávnym krajom prídu do Trenčianskej župy veľké investície. Práve tie prispejú nielen k zvýšeniu zamestnanosti, ale prinesú aj prácu s vysokou pridanou hodnotou, ktorá bude vyžadovať sofistikovanú pracovnú silu.

Tá sa v regióne Trenčianskeho kraja nachádza, keďže župa je lídrom v systéme duálneho vzdelávania. „Verím, že v budúcnosti sa zvýši zamestnanosť v obrannom a bezpečnostnom priemysle, pretože Trenčiansky kraj je s ním historicky spätý,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Prienikov na spoluprácu je veľa a kooperácia je už teraz veľmi intenzívna a dobrá,“ povedal na margo podpísaného memoranda minister obrany Jaroslav Naď, ktorý zároveň potvrdil, že miestne trenčianske letisko spadajúce pod Letecké opravovne Trenčín bude organizátorom obľúbeného letného festivalu k dispozícii najbližších 5 rokov. Podpisom obe strany deklarovali participáciu na tvorbe a realizácii zámerov vyplývajúcich z integrovaných územných stratégií a investícií v programovom období 2021 – 2027. Dokument okrem toho otvára možnosť pre podporu armádneho športu v kraji či využitia Okruhového domu armády v oblasti cestovného ruchu. „Som presvedčený, že aj toto memorandum pomôže k udržateľnému a trvalému rozvoju TSK,“ dodal župan.  

Predseda TSK sa v prítomnosti ministra obrany zúčastnil aj prehliadky bývalého Vojenského opravárenského podniku v Trenčíne, kde si spoločne pozreli výrobu a ukážky rôznej techniky.  

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK