Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Monoklonálne protilátky podávajú pacientom všetky tri župné nemocnice

Monoklonálne protilátky na liečbu ochorenia COVID-19 Kasirivimab a Imdevimab podávajú pacientom všetky tri nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, a to bojnická, považskobystrická aj myjavská nemocnica.

Cieľom je zabrániť úmrtiu alebo hospitalizácii, v indikovaných prípadoch je možné podať túto liečbu aj hospitalizovaným pacientom. Monoklonálne protilátky sa podávajú ambulantnou formou vo forme jednorazovej infúzie po predchádzajúcom telefonickom objednaní v priestoroch na to vyhradených (infúzny covidový stacionár alebo ambulancia).Táto liečba je indikovaná u pacientov s vysokým rizikom ťažkého priebehu ochorenia, ktorí majú potvrdené ochorenie COVID-19 metódou RT-PCR alebo LAMP, prípadne prostredníctvom rýchlej PCR diagnostiky. Všetky dokumenty súvisiace s liečbou monoklonálnymi protilátkami sú zverejnené na stránke Ministerstva zdravotníctva SR.

Manažment pacienta s indikáciou na podanie monoklonálnych protilátok a objednávanie pacienta zabezpečuje lekár. Liek môže indikovať lekár v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, pediatria alebo lekár so špecializáciou v inom špecializačnom odbore ako všeobecné lekárstvo. Zoznam nemocníc, v ktorých sa podávajú monoklonálne protilátky nájdete tu.

V rámci Trenčianskeho samosprávneho kraja túto liečbu zabezpečujú:

Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach

Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica

Nemocnica s poliklinikou Myjava

Fakultná nemocnica Trenčín

Nemocnica na okraji mesta, n.o., Partizánske

Nemocnica s poliklinikou Ilava, n.o.       

  

autor: lk

Fotogaléria

cesta pacienta
ilustračný záber
ilustračný záber
NsP Považská Bystrica
NsP Považská Bystrica
NsP Považská Bystrica
NsP Myjava
NsP Myjava
NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach
NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK