Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Novomestské gymnázium je už 50 rokov pridruženou školou UNESCO

Na túto počesť bola pred vchodom školy odhalená tabuľa, slávnostne otvorená bola aj miestnosť venovaná UNESCu v priestoroch Gymnázia Milana Rastislava Štefánika v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. 

Vychovávať k mieru a vzdelávaniu v oblasti medzinárodného porozumenia či ochrane ľudských práv a slobôd je cieľom projektu pridružených škôl UNESCO. Záujem o vstup školy do projektu súvisel s nadviazaním družobných vzťahov s Gymnáziom v Uherskom Hradišti, škola doň bola zaradená vo februári 1971. „Určite je to pozitívny krok, ktorý urobili ešte predchodcovia riaditeľa pri pridružení školy do UNESCa. Zároveň je to záväzok pre všetkých, ktorí na gymnáziu pôsobia, či už sú to pedagógovia alebo žiaci, pretože majú žiarivý príklad toho, že sa oplatí učiť. Lebo vďaka tomu sa dokážu presadiť v dnešnej dobe na celom svete," povedal podpredseda TSK Jozef Trstenský a poďakoval žiakom aj pedagógom za šírenie dobrého mena školy v meste i kraji.

Pre nás je to pekné výročie, pretože sa deje v roku, kedy celé UNESCO oslavuje 75. výročie svojho založenia. Je úctyhodné, že vedenie a učitelia, ktorí sú koordinátormi UNESCO aktivít, to ťahajú už polstoročie a vychovávajú deti k hodnotám, ako je porozumenie a svetový mier,“ povedala Viera Grigová, generálna tajomníčka Slovenskej komisie pre UNESCO.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK