Podporované bývanie bolo témou cezhraničného projektu

Centrum sociálnych služieb – NÁDEJ Dolný Lieskov, v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, si skúsenosti a know-how v oblasti sociálnych služieb vymieňalo s českou Charitou Vyškov v rámci programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika, Fondu malých projektov.

Obaja poskytovatelia ponúkajú viaceré druhy sociálnych služieb a práve skúsenosti z nich boli témou spoločnej diskusie pri okrúhlom stole aj počas výmenných pobytov zamestnancov i klientov. Podobnosti a rozdiely v systémoch podporovaného bývania spracovali partneri do Metodiky pre podporované bývanie. Veľkú pozornosť venovali tiež senzomotorickým terapiám a spôsobom odstraňovania bariér v spoločnosti. „Aj napriek tomu, že realizáciu projektu výrazne poznačil koronavírus, hodnotíme ho veľmi pozitívne. Naši klienti si našli nových priateľov, spoznali, aké služby využívajú ľudia so zdravotným znevýhodnením v Čechách a my sme našli partnera, s ktorým zdieľame rovnaké hodnoty a určite chceme spolupracovať aj naďalej,“ zhodnotila  Soňa Hajduchová, sociálna pracovníčka CSS – NÁDEJ Dolný Lieskov.

autor: sg

CSS Dolný Lieskov_info projekte