Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pre sprievod seniora nad 70 rokov platia pri očkovaní tieto pravidlá

Senior aj sprievod musia byť zaregistrovaní na stránke www.korona.gov.sk a senior nad 70 rokov musí pri registrácii uviesť, že príde so sprievodom a vyplniť aj jeho rodné číslo.  Ak je senior už zaregistrovaný, môže upraviť svoju registráciu a pridať si sprievod. 

Registračný systém umožní zadať pri otvorení formulára u skupiny 70+ aj možnosť “ísť so sprievodom“. Senior sa zaregistruje a len pridá rodné číslo sprievodcu. Následne sa musí do 24 h klasickou formou zaregistrovať aj sprievodca. Ak je osoba, ktorá bude seniora sprevádzať už zaregistrovaná a ešte nemá pridelený termín očkovania, systém automaticky obe registrácie spáruje.

Po otvorení očkovacích kapacít obom zadá po sebe nasledujúci čas očkovania v rovnakom očkovacom centre. Obaja pôjdu do očkovacieho centra podľa výberu seniora. Obe osoby budú o termíne a mieste očkovania informované štandardnou formou, teda cez SMS a email.

Základné podmienky:

- vek sprevádzajúcej osoby musí byť minimálne 18 rokov,

- sprevádzajúca osoba musí fyzicky sprevádzať seniora nad 70 rokov do očkovacieho centra,

- senior môže mať len jedného sprievodcu s nárokom na očkovanie,

- možnosť zaočkovať sprievod platí len od prvej dávky vakcíny,

- sprevádzajúca osoba dostane rovnakú vakcínu ako senior,

- senior nad 70 rokov a jeho sprievod nemusia byť príbuzní,

- pridelenie očkovacieho termínu je závislé od veku seniora a kapacít vakcinačných centier v okrese alebo okresoch, ktoré si zvolil,

- každý z dvojice dostane SMS a email o termíne a mieste očkovania.

Upozornenie

Neregistrovaný sprievod nebude zaočkovaný s platnosťou od soboty 8.5.2021. Výnimka platí pre osoby nad 70 rokov, ktoré mali pridelený termín ešte pred dátumom 6.5.2021 , tie nemusia rušiť svoju registráciu a môžu si priviesť sprievod aj bez registrácie. Pre osoby, ktorým bude pridelený termín od dátumu 6.5.2021, počnúc týmto dátumom, platí, že sprievodná osoba musí byť registrovaná v systéme a musí sa vedieť preukázať SMS správou.

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK