Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prievidzské gymnázium odstraňuje bariéry

V priestoroch najväčšieho gymnázia v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja sa v súčasnosti pracuje na vybudovaní bezbariérového prístupu za pomoci nového výťahu. 

Vďaka nemu sa už čoskoro viac ako 850 žiakov, ktorí v aktuálnom školskom roku navštevujú Gymnázium V. B. Nedožerského v Prievidzi, bez problémov dostane na všetky 4 poschodia školy. „Na gymnáziu sa v poslednom období zateplila strecha na šatniach telocvične a v spojovacej chodbe či zmodernizovala kotolňa. V súčasnosti sa buduje bezbariérový prístup, ktorý škola potrebuje. Všetky tri investície sú financované z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja, spolu je to približne 200 tisíc eur,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.  

Prvých študentov by mal výťah previezť začiatkom decembra. „Za mesiac sa nám podarilo vybúrať a vymurovať štyri poschodia. Ak pôjde všetko podľa harmonogramu, 15. októbra začneme s montážou výťahu. Tá by mala trvať približne tri týždne, nasledovať bude kontrola technickej inšpekcie,“ povedal za zhotoviteľa, ktorým je firma AU-STAV, s. r. o., Jakub Augustín.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK