Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prihláste sa na očkovanie! K dispozícii sú termíny v Trenčíne aj v Prievidzi

Trenčiansky samosprávny kraj počas najbližšieho víkendu otvorí obidve svoje veľkokapacitné krajské očkovacie centrá (VKOC) na trenčianskom výstavisku aj Zimnom štadióne v Prievidzi. Po druhýkrát sa v nich bude očkovať vakcínami od spoločností AstraZeneca aj Pfizer/BioNTech.

Veľkokapacitné krajské očkovacie centrum v Prievidzi bude v druhý májový víkend očkovať len vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech, a to s kapacitou 1 300 ľudí v sobotu a 1 300 ľudí v nedeľu. Aj na trenčianskom výstavisku bude župa očkovať obidva víkendové dni, v sobotu sú otvorené termíny na preočkovanie 2 350 ľudí vakcínou AstraZenecav nedeľu je k dispozícii 1 500 miest na očkovanie vakcínou od Pfizer/BioNTech. V prípade preočkovania je potrebné si priniesť aj potvrdenie o zaočkovaní prvou dávkou.

Zmena oproti minulému týždňu bude aj v prípade očkovania sprevádzajúcich osôb so seniormi nad 70 rokov. Po novom aj tieto osoby, ak chcú byť zaočkované zároveň so seniorom, musia byť zaregistrované v objednávacom systéme NCZI (korona.gov.sk – požiadať o očkovanie). Viac informácií nájdete na stránke Spoločné očkovanie seniorov nad 70 rokov a ich sprievodu.

Občania sa môžu aj naďalej prihlasovať na očkovanie do čakárne. Odporúčame sa pred očkovaním poradiť so svojím všeobecným lekárom. 

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK