Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Už aj obyvatelia hornej Nitry sa očkujú vo veľkom!

V poradí druhé Veľkokapacitné krajské očkovacie centrum (VKOC) župa zriadila v priestoroch Zimného štadióna v Prievidzi, v spolupráci s mestom a bojnickou nemocnicou. Od tretieho aprílového víkendu je tak očkovanie bližšie aj pre obyvateľov hornonitrianskeho regiónu.

Už počas prvého víkendu očkovacie centrum ponúklo kapacitu 2 000 miest, rovnomerne rozdelených na obidva víkendové dni. V kójach bolo pripravených 5 tímov zložených z lekára a sestry, ktorí ľudí očkovali vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Ani v prípade druhého VKOC župa nepoľavila v nárokoch, rovnako ako to na trenčianskom výstavisku, patrí medzi technologicky najlepšie vybavené očkovacie centrá na Slovensku „Aj v tomto veľkokapacitnom očkovacom centre je laminárny box, špeciálne chladničky, sterilizátor a ďalšie vybavenie, vďaka ktorému sa v ňom môže očkovať všetkými schválenými vakcínami,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

TSK - KVC Prievidza - laminárny box

Župa počas víkendu paralelne očkovala aj na trenčianskom výstavisku, tentokrát však len počas soboty s kapacitou 2 300 miest. „Problém je v tom, že je nedostatok vakcín. Len dve veľkokapacitné krajské očkovacie centrá v Prievidzi a Trenčíne zvládnu za 1 víkend zaočkovať 10 000 ľudí, župa však na tento týždeň dostala len 3 680 očkovacích látok AstraZeneca,“ vysvetlil predseda TSK a ministerstvu zdravotníctva adresoval aj ďalšie odporúčania. „Ak máme ako župy koordinovať vakcináciu v kraji, potrebujeme mať prístup do databázy NCZI, kde sa ľudia prihlasujú na očkovanie. Zároveň si myslíme, že čakáreň by mala byť otvorená pre všetkých občanov od 18 rokov, následne by systém prideľoval termíny na základe prioritizácie. Do očkovania by malo ministerstvo pustiť aj ambulantných lekárov, ktorí najlepšie poznajú zdravotný stav svojich pacientov,“ povedal župan a poďakoval všetkým dobrým ľuďom, ktorí sa podieľali na zriadení VKOC Prievidza i samotnej vakcinácii. Vďaka daru, ktorý TSK dostal od spoločnosti VRM Trenčín a pána Lv Pengan, dostal každý zaočkovaný človek vo VKOC Trenčín aj VKOC Prievidza 1 respirátor.

TSK - KVC Prievidza - team ľudí s predsedom

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK