Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Publikácia robená srdcom smeruje pred odbornú komisiu

Súboj o titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026 vrcholí. Netradične, ale najmä zaujímavo svoju prihlášku do záverečnej fázy súťaže predložilo mesto Trenčín.

Svoju cestu začala prihláška, tzv. BidBook, na Trenčianskom hrade. Z najvyššieho miesta v Trenčíne, z Matúšovej veže, ju zlaňovaním v špeciálnej taške dopravil na zem horolezec Jaroslav Dutka. Následne si knihu prevzal primátor krajského mesta.

Od úplného začiatku podporuje mesto Trenčín v snahe získať titul EHMK 2026 aj Trenčiansky samosprávny kraj s krajskou organizáciou cestovného ruchu Trenčín región. „Som rád, že aj Trenčianska župa priložila ruku k dielu. Či už v živote, v rodine, v biznise, ale aj v politike je dôležité spojiť sily, aby ste niečo dokázali. Aj preto ma teší vzájomná spolupráca kraja, mesta Trenčín, mesta Trenčianske Teplice a Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne. Verím, že spolu máme šancu na úspech. Zároveň ďakujem všetkým mladým, šikovným ľudom, ktorí na tomto projekte pracujú,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.Ďakujem trenčianskemu županovi aj krajským poslancom. Bez ich podpory by sme nemohli byť úspešní. Ak by sme kandidovali len ako mesto, naše šance by boli malé. Podpora celého regiónu je pre nás nesmierne dôležitá,“ doplnil primátor Trenčína  Richard Rybníček.

BidBook z Trenčína nabral smer Bratislava, kde ho tím Trenčín 2026 odovzdal na Ministerstve kultúry SR. Druhé a konečné kolo vypočutí kandidujúcich miest je predbežne určené na 7. a 8. decembra 2021. Okrem Trenčína o titul bojuje aj mesto Nitra a Žilina.

autor: mp

Fotogaléria

Zdroj: Peter Čačko
Zdroj: Peter Čačko
Zdroj: Peter Čačko
Zdroj: Peter Čačko
Zdroj: Peter Čačko
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK