Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Spoločnosť Brose sa môže pochváliť prvými absolventmi duálneho vzdelávania

Významný zamestnávateľ v regióne hornej Nitry začal v spolupráci s Nemecko-slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou vzdelávať študentov v rámci systému duálneho vzdelávania už v roku 2017. Dnes sa môže pochváliť prvými absolventmi, ktorými sú žiaci dvoch župných stredných škôl – SOŠ Handlová a SOŠ Prievidza.

Okrem výučných listov a maturitného vysvedčenia si 28 absolventov duálneho vzdelávania do života odnáša aj európsky certifikát odbornej spôsobilosti. „Trenčianska župa je jeden z tých menších krajov, no napriek tomu má najviac žiakov v systéme duálneho vzdelávania, a to takmer 1 350,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška a dodal, že spolupráca so spoločnosťou Brose Prievidza je na vysokej úrovni. „Spomedzi zamestnávateľov v Trenčianskom kraji je táto firma druhá, ktorá má v systéme duálneho vzdelávania najviac žiakov. Našou snahou je, už od začiatku, vychovávať žiakov pre potreby trhu práce,“ povedal predseda TSK.

Pri tejto príležitosti predstavil konateľ spoločnosti Axel Mallener aj ďalšie významné investície v prievidzkom závode, ktorými je novovybudovaná tretia výrobná hala a v súvislosti s narastajúcim počtom zamestnancov aj zámer vybudovať detský klub pre deti zamestnancov.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK