Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Štúdium na jedinej sklárskej škole na Slovensku ti môže otvoriť dvere do veľkého sveta

Štúdium sklárskeho remesla je možné absolvovať len na župnej Spojenej škole v Púchove v rámci organizačnej zložky SOŠ sklárska. Prihlášky je možné zasielať do 16. apríla 2021.

Prijímacie skúšky sa uskutočnia 3. mája 2021, talentové skúšky, ktoré sú potrebné na štúdium umeleckých odborov, o dva dni neskôr. „Overovanie talentových schopností sa robí priamo v škole, a to z maľby, kresby a modelovania,“ uviedla riaditeľka školy Lenka Jancíková. Spojená škola v Púchove je zapojená do systému duálneho vzdelávania. Jej partnerom je svetoznáma spoločnosť RONA, a. s., ktorej výrobkami sa môže pochváliť napríklad Buckinghamský palác či Biely dom. Vytvorila tiež darčekovú súpravu pre futbalový klub Manchester UnitedFC Barcelona. „V prípade, že uchádzač o štúdium bude chcieť vstúpiť do systému duálneho vzdelávania a pracovať v spoločnosti RONA, a. s., bude súčasťou prijímacích skúšok aj pohovor s jej zástupcom,“ doplnila riaditeľka. Unikátna škola so vzácnym zameraním je jedinou svojho druhu na Slovensku. Z tohto dôvodu je záujemcom o štúdium k dispozícii školský internát priamo v areáli školy.

V štúdiu sklárskeho remesla je možné pokračovať na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, kde pôsobí ako pedagóg dizajnér spoločnosti RONA, a. s. Patrik Illo.

Nepremeškajte príležitosť objavovať veľký svet prostredníctvom svojho talentu. Pre viac informácií najvštívte stránku Spojenej školy v Púchove, propagačný leták o škole nájdete tu.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK