Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Tento víkend očkuje župa poslednýkrát vakcínou od výrobcu AstraZeneca

Počas najbližšieho víkendu župa otvorí obe svoje VKOC v štandardnom čase od 8.00 h do 18.00 h; očkovacie centrum na Zimnom štadióne v Prievidzi len v sobotu, na trenčianskom výstavisku sa bude očkovať oba víkendové dni.  

Personál Veľkokapacitného krajského očkovacieho centra v Prievidzi bude očkovať vakcínou Comirnaty iba v sobotu, a to s kapacitou 2 100 miest. Vo VKOC Trenčín sa bude v sobotu v rámci preočkovania podávať vakcína od spoločnosti AstraZeneca, jej plánovaná kapacita je 2 500 miest. V nedeľu bude k dispozícii vakcína Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech s kapacitou 2 100 miest.

Upozorňujeme občanov, že vakcínou od spoločnosti AstraZeneca očkujeme len v sobotu 10. júla a nie je možné presúvať očkovanie touto vakcínou na iné dni.Vo VKOC Trenčín už ukončujeme preočkovávanie vakcínou od výrobcu AstraZeneca a pripravujeme sa na očkovanie novou vakcínou COVID-19 Vaccine Janssen. Plánovanie vakcinácie počas ďalších letných dní bude závisieť od počtu prihlásených ľudí na očkovanie v čakárni,“ dodala Elena Štefíková. Župa vo svojich očkovacích centrách očkuje vakcínou Comirnaty aj záujemcov o očkovanie, ktorí prídu do VKOC bez objednania cez objednávací systém NCZI.     

Rovnako dávame do pozornosti, že pre plynulý chod očkovacích centier je nutné dodržiavať zaslaný termín a čas očkovania. So sebou si prineste občiansky preukaz, preukaz poistenca a mobil za účelom kontroly termínu, času a miesta očkovania. V prípade preočkovania je potrebné si priniesť aj potvrdenie o zaočkovaní prvou dávkou. Odporúčame mať so sebou aj vyplnené tlačivá; anamnestický dotazník a písomný informovaný súhlas. Za rešpektovanie všetkých pokynov vopred ďakujeme!

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK