Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky hrad sprístupnený už aj cez južné opevnenie!

Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja otvára v piatok 23. apríla pre verejnosť svoje hradné brány.

Sprístupnený bude malý prehliadkový okruh (bez sprievodcu), ktorý je rozšírený o prehliadku južného opevnenia. Z prevádzkovo-bezpečnostných dôvodov bola štandardná prehliadková trasa pozmenená obchádzkou cez novosprístupnené južné opevnenie. Hrad bude pre návštevníkov otvorený každý deň, v čase od 9.00 h do 19.00 h. Posledná možnosť zakúpenia si vstupenky na hrad v hlavnej pokladni od mesta bude o 18.45 h.

Novinkou je otvorenie pokladne na zrekonštruovanom južnom opevnení a možnosť vstupu na hrad od lesoparku Brezina. Návštevníci si budú môcť zakúpiť vstupenky v tejto časti hradu denne od 11.00 h do 18.00 h. Zároveň upozorňujeme, že brána na južnom opevnení bude o 18.00 h. uzatvorená – vchod i východ. Vstup do objektov a pohyb v interiéroch a exteriéroch bude možný len s prekrytými hornými dýchacími cestami a s dokladom o negatívnom výsledku testu na COVID - 19. O všetkých prípadných zmenách budú návštevníci informovaní na  www.muzeumtn.sk a sociálnych sieťach.

Zdroj: Trenčianske múzeum v Trenčíne

autor: lk

Fotogaléria

Zdroj: Trenčianske muzeum
Zdroj: Trenčianske muzeum - Trebuchet
Zdroj: Trenčianske muzeum
Zdroj: Trenčianske muzeum
Zdroj: Trenčianske muzeum
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK