Trenčiansky župan hostil rakúsku veľvyslankyňu

Zdvorilostná návšteva sa niesla v duchu dôležitosti ochrany životného prostredia, ale aj spolupráce v oblasti stredného školstva.

Predseda TSK predstavil mimoriadnej a splnomocnenej veľvyslankyni Rakúskej republiky Margit Bruck-Friedrichovej projekt Zelenej župy, k téme stretnutia patrila aj potreba environmentálnej výchovy či stredné školstvo. Župná Stredná odborná škola v Pruskom s poľnohospodárskym zameraním má nadviazanú spoluprácu so 4 rakúskymi školami nielen v rámci Erasmu+. „V rozšírení spolupráce SOŠ Pruské s ďalšími školami vidíme priestor do budúcnosti, kde by nám Veľvyslanectvo Rakúska mohlo pomôcť,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že kooperáciu si vie predstaviť v oblasti cestovného ruchu, poľnohospodárstva, environmentalistiky či kúpeľníctva. Diplomatická zástupkyňa rakúskej ambasády sa živo zaujímala aj o transformáciu uhoľného regiónu hornej Nitry. V Trenčianskom kraji pôsobí veľa rakúskych firiem, ktoré plánujú investovať financie do obnoviteľných zdrojov energie či priemyslu, čo sa pozitívne premietne do vytvorenia pracovných miest.

autor: bj