V Trenčíne zasadala jedna z pracovných skupín Národného konventu o EÚ

Župný úrad v Trenčíne hostil zasadnutie Pracovnej skupiny pre digitálnu a zelenú tranzíciu v rámci projektu Národný konvent o EÚ, ktorého cieľom je preniesť rokovania na aktuálne témy celospoločenského záujmu do regiónov.

Séria odborných diskusií Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v spolupráci so Slovenskou spoločnosťou pre zahraničnú politiku sa presunula do Trenčianskeho kraja. Zástupcov štátnej správy, samosprávy, súkromného a mimovládneho sektora privítal na pôde Úradu TSK trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Témou dnešného stretnutia bola problematika digitálnej a zelenej tranzície a tiež digitálnej priepasti," povedal predseda TSK. Predchádzajúce zasadnutie pracovnej skupiny sa minulý týždeň uskutočnilo v Žiline, jeho témou bola strata pracovných miest v dôsledku automatizácie. Projekt Národného konventu o EÚ sa uskutočňuje v rámci prebiehajúcej Konferencie o budúcnosti EÚ.

V oblasti digitalizácie Trenčianska župa realizuje projekt Podpora AAL v podmienkach TSK, ktorým chce vďaka využitiu asistenčných technológií oddialiť nástup užívateľov do pobytového zariadenia a umožniť im tak čo najdlhšie zotrvať v domácom prostredí. Kraj tiež pracuje na projekte v oblasti kybernetickej a informačnej bezpečnosti. TSK sa hrdí prívlastkom Zelená župa, v rámci tohto environmentálne ladeného projektu sa okrem iného podarila elektronizácia poskytovaných služieb na župnom úrade.

autor: bj

Projekt Podpora AAL v podmienkach TSK