Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vynovená SOŠ strojnícka s modernou telocvičňou

Po oprave striech dielní, výmene kotlov a oprave spojovacej chodby v SOŠ strojníckej v Bánovciach nad Bebravou prišla na rad aj budova telocvične. Slúžiť bude nielen žiakom a pedagógom, ale aj partnerom duálneho vzdelávania.

Telocvičňa školy patrí medzi najväčšie  školské telocvične v Trenčianskom kraji. „V rámci rekonštrukcie sme vymenili hydroizoláciu, zrekonštruovali odvetranie a budovu zateplili. V interiéri sme obnovili vykurovacie telesá, obloženie stien a svietidlá. Pribudli tiež 4 basketbalové koše, z toho dva na diaľkové ovládanie. Za posledné dva roky župa investovala do obnovy tejto školy viac ako trištvrte milióna eur,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Bývalé tatrovácke učilište prechádza od spojenia s bánovskou SPŠ množstvom zmien, úmyslom župy je aj uchádzať sa o eurofondy na vytvorenie centra odborného vzdelávania a prípravy.  Škola sa tiež môže pochváliť zámočníckou dielňou pre 1. ročník, ktorú sa jej podarilo vybaviť vďaka finančnej podpore partnerov systému duálneho vzdelávania.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK