Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Za cestovný lístok na hornej Nitre už môžete zaplatiť aj mobilom

Zaplatiť za cestovný lístok v autobusoch SAD Prievidza je opäť o niečo jednoduchšie. Cestujúcemu na to stačí mobil, v ktorom má virtuálnu dopravnú kartu.

Po novom tak cestujúci nepotrebujú jej pôvodnú plastovú verziu ani hotovosť a platbu vybavia rýchlo a pohodlne prostredníctvom aplikácie Ubian v mobile. „Je to moderná technológia, ktorú používajú mladí ľudia. V súčasnosti má mobil každý. Chytíte mobil, priložíte ho k prístroju v autobuse a zaplatíte. Určite to zvýši aj samotný komfort cestovania,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Toto unikátne technologické riešenie v platbe cestovného vo verejnej doprave spustila spoločnosť SAD Prievidza, a. s. ako prvý dopravca na Slovensku. „Ide o prvé mesto v Európe, ktoré používa túto technológiu. Je to aktuálny celosvetový trend,“ povedal Stanislav Piecka, obchodný riaditeľ spoločnosti TransData s tým, že v súčasnosti ho už využívajú napríklad v Melbourne či Las Vegas. „Chceli by sme, aby autobusmi cestovalo čo najviac ľudí. Používanie technológií je jednou z možností, ako ľuďom zjednodušiť život,“ vyzdvihol výhody tejto novinky generálny riaditeľ SAD Prievidza Michal Danko.

Pre platbu mobilom je potrebné mať smartfón s operačným systémom Android vo verzii 5.1 a novšej, podporujúci NFC a mať nainštalované aplikácie Google Pay a Ubian. Všetky dôležité informácie nájdete na www.kartavmobile.sk.

autor: lk

Fotogaléria

TSK_SAD PD_karta cez mobil (9 of 16)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK