Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Žiaci sa vrátili do školských lavíc

Rozhodnutím ministra školstva SR z 13.5.2021 sa s účinnosťou od 17.5. obnovilo vyučovanie na všetkých školách, výnimkou nie sú ani stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Svoje brány dnes pre všetkých žiakov otvorilo spolu 38 župných stredných škôl. Prezenčného vyučovania sa doteraz podľa Covid automatu zúčastňovali iba vybrané ročníky, od tretieho májového pondelka sa do školských lavíc vrátili žiaci všetkých ročníkov. „Na návrat čakali nielen žiaci, ale aj učitelia. Nastúpilo nám 95% žiakov prvého a druhého ročníka, nakoľko žiaci tretieho ročníka sú teraz na súvislej odbornej praxi,“ povedala riaditeľka Obchodnej akadémie M . Hodžu v Trenčíne Monika Bulková s tým, že bol vypracovaný aj adaptačný plán, v rámci ktorého majú žiaci možnosť sa znova spoznávať a socializovať v rámci triednických hodín, ktoré budú mať v tomto týždni každý deň.     

V aktuálnom školskom roku navštevuje stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK viac ako 15,6 tisíc žiakov vrátane externistov a študentov pomaturitného vzdelávania.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK