Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Aj vy môžete byť profesionálmi z kultúry

Trenčín 2026 začína so vzdelávaním pre kultúrnych manažérov a manažérky, ktorí chcú svoju organizáciu alebo projekt posunúť na medzinárodnú úroveň. Semestrálny kurz Runway Profesionáli z kultúry sa zameriava na zvyšovanie kompetencií v oblasti kultúrneho manažmentu a bude prebiehať počas štyroch víkendov v Trenčíne.

“Európske hlavné mesto kultúry 2026 si vyžaduje projekty a podujatia, ktoré obstoja v medzinárodnom prostredí. Aby sme ich v Trenčíne vedeli zorganizovať, spúšťame vzdelávacie programy Runway. Medzi prvými otvárame semestrálny kurz pre kultúrnych manažérov a manažérky, pretože práve tí budú kľúčoví pre organizáciu podujatí,” vysvetlila Lucia Dubačová, riaditeľka projektu Trenčín 2026.

Program je určený pre kultúrnych manažérov z verejných aj súkromných organizácií či inštitúcií. Primárne sa zameriava na ľudí z Trenčína a Trenčianskeho kraja. Kurz pomôže vylepšiť strategické plánovanie, udržateľnosť a medzinárodný kontext. “Kurz plánujeme otvárať každoročne, ale len teraz ho ponúkame bezplatne. Miesto máme pre 20 účastníkov a účastníčok. Znalosť anglického jazyka je nutná, pretože medzi lektormi budú aj kapacity zo zahraničia,” dodala Dubačová. Záujemci sa môžu prihlásiť do 25. septembra na www.trencin2026.eu/runway-profesionali-z-kultury.

Trenčín 2026 finančne podporuje Trenčiansky samosprávny kraj.

Zdroj: Trenčín26

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK