Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Certifikáty si prevzali ďalší úspešní absolventi duálneho vzdelávania

V spoločnosti Brose Prievidza na hornej Nitre sa odovzdávali certifikáty a diplomy ďalším študentom SOŠ Prievidza a SOŠ Handlová zapojeným do systému duálneho vzdelávania.

Firma pôsobiaca v regióne hornej Nitry si plne uvedomuje význam výchovy svojich zamestnancov prostredníctvom systému duálneho vzdelávania, a tak už po druhýkrát symbolicky odovzdala absolventom odborov mechanik – mechatronik a mechanik strojov a zariadení certifikáty a diplomy. Tie si prevzala štrnástka študentov. „Som rád, že sme sa pred pár rokmi začali venovať systému duálneho vzdelávania a na našich stredných školách sme pripravili odbory, ktoré sú potrebné a žiadané zamestnávateľmi. Myslím si, že sa to osvedčilo; žiakom sa zlepšila dochádzka, získali praktické zručnosti potrebné pre prácu v danej firme a prispôsobili sa firemnej kultúre spoločností. Naše stredné školy vďaka tomu vychovávajú žiakov pre potreby trhu práce a nie pre úrady práce,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška. Jednotlivým odborným školám a tiež firmám poďakoval za ochotu a vôľu robiť systém duálneho vzdelávania. V územnej pôsobnosti TSK je doň zapojených 1 355 žiakov.  

Spoločnosť, zamestnávajúca takmer 1200 ľudí vo výrobe a vývoji v regióne hornej Nitry, zatiaľ spolupracovala najmä so SOŠ Prievidza a SOŠ Handlová, rady spolupracovníkov však rozširuje ďalej. „Začali sme spolupracovať aj s treťou školou – SOŠ Nováky. Záujem o duálne vzdelávanie je naďalej veľmi silný, potrebujeme viac technikov – mechatronikov, mechanikov a elektronikov, to bude budúcnosťou našej práce,“ uviedol Alex Mallener, konateľ spoločnosti Brose Prievidza.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK