Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

CSS - AVE rok po rekonštrukcii, spokojní klienti aj zamestnanci

Viac ako rok po veľkej rekonštrukcii je zariadenie, poskytujúce služby najmä ľuďom s  pohybovými ťažkosťami, takmer úplne obsadené. Bývanie vo vynovených priestoroch si aktuálne užíva vyše 50 klientov.

 V dubnickom AVE nachádzajú útočisko najmä osoby s telesným postihnutím, ktoré potrebujú poskytovanie sociálnej služby napríklad po ťažkých úrazoch či cievnych mozgových príhodách. Budovu centra sociálnych služieb zrekonštruovala Trenčianska župa počas roka 2020 za takmer 2,6 milióna eur. Jej vzhľad sa zmenil na nepoznanie. „Rekonštrukcia priniesla obrovské množstvo pozitív. Klienti majú významne lepšie podmienky ubytovania a môžu vykonávať aktivity v takých priestoroch, ktoré doteraz nemali - v multifunkčnej spoločenskej miestnosti, či nácvikovej kuchyni, hovorí riaditeľka Anna Kancirová. Zlepšenie pocítili aj zamestnanci centra. „Máme tu závesný stropný systém, ktorý nám veľmi uľahčuje prácu, napríklad pri vertikalizácii klientov,“ vysvetlila fyzioterapeutka Zuzana Rosinová.

Najdôležitejšími kritikmi sú však samotní klienti. Tí sú nadmieru spokojní nielen s priestormi, ale i kuchyňou a personálom. „V novom sa nám určite býva lepšie, priestory sú vynovené a čisté, s tými starými sa to nedá ani porovnať,“ hodnotí pani Mária Bielaková. „Obával som sa, že to tu nebude také dobré, no je to lepšie, ako som očakával a dbá sa tu aj na náš názor,“ pochválil klient Ivan Murín.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK