Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Defibrilátory s poradovými číslami 53 a 54 odovzdané, ku koncu sa blíži aj Mesiac úcty k starším

Život zachraňujúce zariadenia odovzdal predseda TSK dvom dobrovoľným hasičským zborom v Dulove a Mojtíne v sprievode prezidenta DPO SR Jozefa Smolinského. V púchovskom okrese pokračovali aj stretnutia so seniormi.

Dobrovoľní hasiči sa k svojmu poslaniu stavajú nadmieru zodpovedne. Aj to je dôvodom, prečo si Trenčiansky samosprávny kraj ctí prácu všetkých DHZ a podporuje ich činnosť. Formou podpory je aj zlepšovanie ich výbavy, a to v podobe automatických defibrilátorov, ktorých župa za posledné roky odovzdala do užívania už 54, posledné dva v obciach Dulov a Mojtín. „Aj napriek tomu, že TSK je tretím najmenším krajom, nachádza sa tu najviac defibrilátorov. Pevne verím, že defibrilátory, ktoré sme odovzdali pomôžu zachrániť životy vždy, keď to bude potrebné,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Predposledná októbrová nedeľa sa tiež niesla v duchu stretnutí so seniormi. V Lúkach, ale aj v najväčšej obci kraja Beluši, si pripomenuli láskavosť starých mám, starých otcov, ich pracovitosť a všetky zásluhy, o ktoré sa vďaka tým starším môže oprieť naša generácia. „Myslím, že seniorom by sme nemali ďakovať len počas októbra, ale počas celého roka. Spravili ste mnoho nielen pre svoju obec či kraj, ale pre celú spoločnosť,“ uzavrel trenčiansky župan.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK