Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Do práce na bicykli bude jazdiť rekordný počet župných zamestnancov

Ďalší ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli, ďalší prekonaný rekord. Od roku 2014 sa každoročne zvyšuje počet tímov aj zamestnancov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) zapojených do tejto populárnej súťaže.

„Tento rok bude za Trenčiansku župu počas kampane Do práce na bicykli šliapať do pedálov rekordných 12 tímov a 46 zamestnancov. Vážim si, že župní zamestnanci jazdia do práce na bicykli nielen počas toho jedného mesiaca ale aj počas celého roka. Vo veľkej miere sú využívané aj cyklotrasy vybudované Trenčianskym samosprávnym krajom, len počas minulého roka sa po cyklotrase vedúcej z Trenčína do Nemšovej previezlo takmer 231 tisíc cyklistov,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Už tradične spolu s predsedom TSK otvoril kampaň aj národný cyklokoordinátor Peter Klučka. „Páči sa mi, že Trenčiansky samosprávny kraj odštartoval tohtoročnú kampaň spojením mladej generácie s tou staršou. Práve pre nich župa buduje bezpečné cyklotrasy a zároveň im svojou aktivitou ide príkladom. Heslom tohtoročnej kampane je Zmenu máme na dosah ruky. Neznamená to, že musíme okamžite z áut presadnúť na bicykle, kolobežky či do verejnej osobnej dopravy, ale môžeme o tom aspoň začať uvažovať,“ uviedol Klučka.

„Je to moja prvá účasť v kampani. Do práce chodím na bicykli počas celého roka, keďže to mám 5 kilometrov. Bicykel považujem za rýchly a ekologický spôsob dopravy. Odporúčam ľuďom, aby aj oni využívali bicykle a odľahčili tak dopravu vo svojom okolí,“ povedal cyklokoordinátor TSK Ondrej Repka.

Registrácia do kampane pokračuje až do 7. júna 2022 na www.dopracenabicykli.eu.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK