Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dubnická priemyslovka s novými dielňami a technologickým vybavením

Trenčianska župa vďaka financiám z Integrovaného regionálneho operačného programu zvýšila kvalitu praktického vyučovania na ďalšej strednej škole vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Na škole s takmer 600 žiakmi pribudol nový CNC sústruh a CNC frézka s príslušenstvom vrátane programovacích staníc a počítačových zostáv. Vybavenie školy sa rozšírilo aj o univerzálne sústruhy a frézky s príslušenstvom či modulárne pracovisko mechatroniky a dva kolaboratívne roboty. „Zrekonštruované učebne umožnia žiakom školy vzdelávanie v lepšom prostredí s modernými technológiami. Teší ma, že sa tento projekt za trištvrte milióna eur podarilo dokončiť. V minulosti sme do školy zo župného rozpočtu investovali nemalé finančné prostriedky a plánujeme v tom pokračovať aj v budúcnosti, napríklad výmenou okien na školskom internáte. Pracuje sa aj na projektovej dokumentácii na rekonštrukciu kuchyne s jedálňou. V pláne je veľký projekt rekonštrukcie hlavnej budovy, na ktorý chceme čerpať financie z budúceho programovacieho obdobia,“  povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Súčasťou projektu boli aj stavebné úpravy, výmena priečok, podlahy, okien a vstupných dverí, ale tiež rekonštrukcia vzduchotechniky a elektroinštalácie. „Táto rekonštrukcia pre nás znamená zlepšenie vyučovacieho procesu pre študentov školy, vďaka čomu sa zvýši ich konkurencieschopnosť na trhu práce,“ povedal riaditeľ SPŠ v Dubnici nad Váhom Michal Jančo.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK