Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dubnické gymnázium s novým športoviskom

Moderná bežecká dráha s doskočiskom bude slúžiť nielen žiakom stredných škôl počas hodín telesnej výchovy, ale aj športovej verejnosti.

Pôvodný atletický ovál bol už opotrebovaný a nevyhovoval požiadavkam modernej doby. Aj preto Trenčianska župa vybudovala úplne nový, so 4 dráhami a doskočiskom. „Keď som bol študentom, bol tu škvarový povrch, na ktorom sa ťažko športovalo. Som rád, že tu vznikla  nová bežecká dráha. Využívať ju budú nielen gymnazisti, ale aj žiaci susediacej priemyslovky. Je to ďalšie zo športovísk, ktoré župa za posledné roky vybudovala. Pridáva sa tak k novým multifunkčným ihriskám či zmodernizovaným telocvičniam. Pre mladých ľudí je dôležité, aby športovali v škole, ale aj vo voľnom čase,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.  Povrch dráhy je z EPDM, tzv. tartanu, jej vybudovanie stálo takmer 340 tis. eur s DPH.

„Nová bežecká dráha škole veľmi pomôže. Športovisko sme prevzali v roku 2017 v nie príliš dobrom stave. Už vtedy sme si povedali, že tu chceme dôstojné atletické športovisko. Dôležitá bola podpora Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý novú dráhu vybudoval a financoval,“ uviedla riaditeľka Gymnázia v Dubnica nad Váhom Adriana Vančová.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK