Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Električka jazdila celú sobotu zdarma

Pravidelná letná prevádzka električky sa skončila, no počas posledného víkendu bolo na trati medzi Trenčianskymi Teplicami a Trenčianskou Teplou skutočne rušno. Vláčik jazdil zadarmo, v depe zas prebiehal program pre malých i veľkých. Nadšenci tiež ocenili spoluprácu s Trenčianskym samosprávnym krajom.

Charakteristický vláčik ukončil svoju letnú prevádzku veľkolepo. Okrem štandardných podujatí si pre svojich cestujúcich pripravila aj jeden špeciálny deň. „Rozhodli sme sa zorganizovať podujatie s názvom TSK a električka, pretože sme chceli poďakovať Trenčianskemu samosprávnemu kraju za podporu,“ povedal Dušan Nosál, riaditeľ TREŽ, n. o., ktorá sa o prevádzku vláčika stará.

Letnú sezónu, ktorá tento rok trvala výnimočne viac ako 4 mesiace, sa rozhodlo využiť približne 12 tisíc cestujúcich. „Bez našich podporovateľov a všetkých, ktorí sa prišli počas leta odviezť, by to nešlo. Patrí im veľká vďaka,“ uzavrel Nosál.

Trenčiansky samosprávny kraj je dlhoročným finančným podporovateľom prevádzky historického vláčika, ktorý prvýkrát vyrazil na koľaje pred 113 rokmi.

 

Foto: Peter Čačko

 

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK