Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Hľadáte informácie o inteligentnej domácej asistentke?

Zverejnili sme zoznam kontaktných miest pre tých, ktorí majú záujem o novú sociálnu službu s využitím systému IDA – inteligentnej domácej asistentky. Sú nimi zariadenia sociálnych služieb, mestá aj obce v Trenčianskom kraji, ktoré sa rozhodli zapojiť sa do tohto unikátneho projektu.  

Pre ľudí v post produktívnom veku sú faktory ako nezávislosť, sebaúcta či podieľanie sa na spoločenskom živote rovnako dôležité ako pre mladšie vekové skupiny, rovnako to cítia aj ľudia so zdravotným postihnutím. Preto Trenčianska župa vyvíja systém IDA, ktorý umožní osamelým seniorom, osobám v rekonvalescencii či osobám so zdravotným znevýhodnením ostať v pohodlí domova. „Starostlivosť o človeka, ktorý vyžaduje pomoc a dohľad je veľmi náročná,“ hovorí Anna Kancirová, riaditeľka CSS-AVE Dubnica nad Váhom. Príbuzným vie túto situáciu uľahčiť práve IDA – inteligentná osobná asistentka. „Systém IDA ostáva v domácnosti človeka a dáva na neho pozor. V prípade, že vznikne neštandardná situácia, upozorní na tento problém dohliadajúcu osobu a tá vie adekvátne a včas zareagovať. Projekt zastrešuje TSK, my ako zariadenie sme budúcim poskytovateľom tejto novej sociálnej služby. Ak má občan záujem o službu, môže sa informovať priamo u nás,“ dodáva.

Kontaktné miesta k systému IDA fungujú už v každom okrese Trenčianskeho kraja. Ich zoznam nájdete tu – Podpora AAL v podmienkach TSK – Kontaktné údaje. Obráťte sa, prosím, na to miesto, ktoré je vám čo najbližšie.

autor: sg

Fotogaléria

TSK_IDA_Handlová_mini (23 of 31)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK