Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na jedinej poľnohospodárskej strednej škole v kraji prebieha viacero investícií

V rámci projektu Centra odborného vzdelávania a prípravy pre poľnohospodárstvo sa rekonštruuje školský internát. Na historickom kaštieli, kde sídli SOŠ Pruské, zas modernizujú strechu.

Stavebné práce na školskom internáte aktuálne pokračujú podľa harmonogramu. „Kompletne zateplená je strecha, vymenili sa aj výplne okien. Pri tejto stavbe riešime, či vymeníme niektoré vodorovné a zvislé stupačky kúrenia, vody a kanalizácie. V pôvodnom projekte táto výmena zahrnutá nebola. Teší ma, že v budove internátu pribudnú nové učebne, knižnica či prístavba výťahu, vďaka ktorému budú niektoré izby úplne bezbariérové,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Investícia do celého projektu, vrátane materiálno-technického vybavenia, je približne 2,4 mil. eur. „Študenti školy sú v súčasnosti ubytovaní na internáte v Lednických Rovniach. Trenčianska župa im zabezpečila bezplatnú dopravu do a zo školy,“ doplnila riaditeľka SOŠ Pruské Janka Fedorová.

„Prezreli sme si aj rekonštrukciu strechy kaštieľa, v ktorom škola sídli. Vymení sa komplet celá strecha, tá bude aj zateplená, čím by malo prísť naozaj k veľkej úspore tepla. Investícia do tejto rekonštrukcie je viac ako 1,2 mil. eur s DPH,“ povedal župan. Povalový priestor strechy má plochu približne 3 000 m2, pričom kaštieľ je štvorkrídlový s arkádovým dvorom uprostred. Náročný je najmä vývoz odpadu bez použitia mechanizácie, keďže kaštieľ je národnou kultúrnou pamiatkou.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK