Nechceme vojnu, chceme hrať futbal, odkazujú mladí ukrajinskí futbalisti

Do Bánoviec nad Bebravou pricestovalo 24 ľudí na základe prosby o pomoc z ukrajinskej strany. Ide o mladých hráčov futbalu s rodinnými príslušníkmi, ktorým podal pomocnú ruku miestny futbalový klub. Na vzniknutú situáciu ihneď reagoval aj TSK prostredníctvom SOŠ strojníckej v Bánovciach nad Bebravou.

„Dnešná doba nepotrebuje slová, potrebuje skutky,“ povedal Miloš Šagát, šéftréner bánovskej futbalovej mládeže, ktorý sa za miestny klub rozhodol pomôcť ukrajinským hráčom, a to na základe žiadosti zahraničných kolegov. „Veľmi nám vyšiel v ústrety Trenčiansky samosprávny kraj v tom, že poskytol ubytovanie so stravou v SOŠ strojníckej a materiálnu pomoc,“ uviedla primátorka mesta Rudolfa Novotná.

„Kraj pomáha okrem iného aj vybavovať potrebné povolenia na cudzineckej polícii, zabezpečili sme anigénové testy, trvanlivé potraviny či posteľnú bielizeň. Snažíme sa pre nich vytvoriť čo najlepšie podmienky, aby sa tu cítili ako doma,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

autor: lb