Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nové dielne aj výťahy na školskom internáte

Trenčianska župa naďalej zveľaďuje priestory Strednej odbornej školy v Starej Turej. V súčasnosti sa na škole realizujú dva investičné projekty, jeden zlepší praktické zručnosti žiakov a druhý skvalitní život študentov ubytovaných na školskom internáte.

Na projekt Zlepšenia praktických zručností žiakov získal Trenčiansky samosprávny kraj nenávratný finančný príspevok z IROP. „Projekt pozostáva z modernizácie 3 učební. Vymenili sa okná, spravili sa sociálne zariadenia, zrekonštruovali sa chodby. Stavebné úpravy sú už ukončené, trvali 4 mesiace a spolu aj s projektovou dokumentáciou a stavebným dozorom stáli viac ako 550 tis. eur. Aktuálne prebieha verejná súťaž na moderné technológie za viac ako 300 tis. eur. Dodané budú počas budúceho roka,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že dodané budú roboty, pracoviská na výrobu plošných spojov či vybavenie elektrolaboratória a učebne automatizácie.

Potrebná bola aj rekonštrukcia dvoch výťahov na školskom internáte. Po ich výmene sa zvýši komfort aj bezpečnosť prepravovaných osôb. „Trenčianska  župa na modernizáciu výťahov vyčlenila takmer 100 tis. eur. Ako zriaďovateľ školy, si od týchto investícií sľubujeme navýšenie počtu žiakov,“ uzavrel predseda TSK. Výťahy by mali byť vymenené do konca tohto roka.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK