Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

O hlasy verejnosti bojuje v Považskobystrickom okrese najviac projektov

Predkladatelia v rámci tohtoročného PaKR podali celkom 19 originálnych komunitných nápadov, všetky prešli verejným zvažovaním a potrebovať budú hlasy verejnosti.

Projekty zastupujú oblasť voľno-časových aktivít, kultúry, športu, ale aj životného prostredia. Nárokovaná výška podpory nápadov premiérových i tradičných navrhovateľov je viac ako 41 tisíc eur. Alokácia na každý okres kraja predstavuje sumu viac ako 22 tisíc eur, čo pri maximálnej možnej podpore na jeden projekt vo výške 2 200 eur umožňuje zrealizovať 10 projektov. Pre úspešnú realizáciu je potrebné získať minimálne 150 SMS hlasov. V prípade, ak sa podarí získať stanovený počet hlasov viacerým projektom, rozhodovať bude poradie od najvyššieho počtu po najnižší.

Podporiť projekty v hlasovaní je možné od 15. do 30. mája. SMS správy obyvatelia neplatia, náklady sú v réžii Trenčianskej župy. Informácie k spôsobu hlasovania nájdete na webovom sídle kraja www.tsk.sk, v sekcii Financie, v rubrike Participatívny-komunitný rozpočet 2022.

Základný prehľad projektov tohtoročných predkladateľov za okres Považská Bystrica nájdete v priloženom dokumente.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK