Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Obľúbené Gastrocentrum v Trenčíne naberá reálne kontúry, práce sú opäť v plnom prúde

Rekonštrukcia priestorov budovy školského zariadenia, ktorú Stredná odborná škola obchodu a služieb v Trenčíne využíva ako stredisko praktického vyučovania pre žiakov gastronomických profesií, znova napreduje. Po prerušení prác, ktoré bolo spôsobené schvaľovaním dodatku v súvislosti s nárastom cien materiálov, sa stavbári naplno pustili do práce.

Po búracích prácach a demontáži azbestov a strešnej vrstvy nad terasou, montáži oceľových konštrukcií, jej zosilnenia a izolácií suterénnych priestorov prišlo na rad aj vymurovanie stien a priečok v celom objekte, nové dverné otvory, plastové okná, potrubia, nový strešný plášť, elektroinštalačné rozvody a čiastočne aj fasáda a sadrokartónové priečky. Aktuálne sa tiež pracuje na strojovni vzduchotechniky, kotolni a hliníkovej fasáde. „Časovo ide stavba dobre, nebyť toho prerušenia kvôli prvému dodatku. Pôvodne mala byť odovzdaná v apríli a odovzdá sa niekedy v polovici júna budúceho roka. Prázdniny využijeme na dokončenie všetkých potrebných technológií a interiérového vybavenia a chceme stihnúť začiatok nového školského roka, kedy už bude zmodernizované Gastrocentrum otvorené a využívané aj širokou verejnosťou,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Od posledného kontrolného dňa je to naozaj veľká zmena, pretože už vidíme, ako sa jednotlivé miestnosti črtajú, už je vidieť priečky, vodoinštalácie, osadený výťah, ja som spokojná. Zároveň je však treba povedať aj to, že to nie je len o tom, čo vidíme, ale aj kopec práce za tým, ktorú budeme vidieť o pár mesiacov,“ povedala riaditeľka školy Katarína Križková.

Okrem energetickej úspory je najväčšou pridanou hodnotou projektu moderné vybavenie, ktoré je potrebné na realizáciu nových trendov v gastronómii a žiakov pripraví na prácu v profesionálnom prostredí. Samotná stavba by mala prispieť aj k zveľadeniu centra mesta v súvislosti s veľkým projektom Európskeho hlavného mesta kultúry 2026.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK