Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ôsmou držiteľkou Beckovského slnka sa stala Emília Vášaryová

Na slnkom zaliatom Beckovskom hrade sa od roku 2015 odovzdáva ocenenie s príznačným názvom. Beckovským slnkom sa dnešným dňom môže pochváliť už osem významných osobností zo Slovenska.

Najčerstvejšou laureátkou je oddnes známa herečka a pedagogička Emília Vášaryová. Pripojila sa tak k ďalším významným osobnostiam, ktoré si vyslúžili pozlátenú plastiku Beckovského slnka, a to najmä za celoživotný prínos v rôznych oblastiach. Tento ročník sa konal aj vďaka podpore Trenčianskeho samosprávneho kraja. „Teší ma, že sa toto výnimočné podujatie koná práve v Trenčianskom kraji, kraji hradov, zámkov a legiend. Legendami možno nazvať aj všetkých osem laureátov. Sú to ľudia, ktorí dlhodobo reprezentujú našu krajinu nielen doma, ale aj v zahraničí. Za to im patrí veľká vďaka,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. 

Galavečerom sprevádzal hostí už tradične Juraj Bača, v programe sa ako prekvapenie pre čerstvú držiteľku Beckovského slnka predstavili jazzoví hudobníci až z ďalekej Kuby. „Slnko je pre mňa nositeľom života a zdravia. Nesmierne si to vážim a prajem všetkým, nech im tiež svieti do života slnko,“ neskrývala radosť Emília Vášaryová.

Srdečne blahoželáme.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK