Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prvý jarný deň venovali v Beckove najvýznamnejšiemu rodákovi

V týchto dňoch uplynulo 205 rokov od narodenia Jozefa Miloslava Hurbana. Patrí k najvýznamnejším rodákom nielen obce Beckov, ale aj celého Trenčianskeho kraja. Jeho zásluhy si pripomenuli v mieste jeho niekdajšieho pôsobiska – na beckovskej fare Evanjelickej cirkvi.

Medzi hosťami nechýbal ani predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý sa prítomným prihovoril priamo na službách Božích. „Jozef Miloslav Hurban bol človek, ktorý stál pri dôležitých míľnikoch slovenského národa. Patril k tým, ktorí mali pevný charakter a pre dobro druhých vedel obetovať skutočne mnoho. Práve výrok J. M. Hurbana Sláva národa hodná je obetí, charakterizoval celý jeho život,“ povedal trenčiansky župan.

Spomienkové podujatie sa z kostola presunulo do farskej záhrady, kde bol pri tejto príležitosti zasadený buk. Ten bude symbolizovať odkaz významného rodáka, ktorý je aj po 205 rokoch stále aktuálny. Osobnosť J. M. Hurbana si hostia následne uctili položením vencov k miestu, kde sa tento významný dejateľ narodil.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK