Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Rozsiahla rekonštrukcia župnej školy za viac ako milión eur napreduje

Žiaci Strednej odbornej školy Jána Antonína Baťu v Partizánskom, ale aj široká verejnosť, budú môcť využívať vynovené priestory kuchyne i jedálne už tento rok. Súčasťou veľkej investície je aj rekonštrukcia spoločenských priestorov školy.

Celkové výdavky vo výške viac ako 1,15 mil. eur putujú zo župnej kasy. V rámci stavebných prác boli v priestoroch kuchyne a jedálne vymenené okná i dvere a pribudol aj nákladný kuchynský výťah. Zrekonštruované sú aj rozvody elektriny, zdravotechniky, plynoinštalácie, vykurovania a kanalizácie. V blízkej dobe budú dokončené podlahy, obklady a maľby, rekonštrukcia bude pokračovať zariaďovaním kuchyne technológiami. „Vznikne nová moderná kuchyňa s jedálňou a spoločenský priestor, ktorý bude môcť využívať aj široká verejnosť. Táto škola získala aj ďalšie financie vo výške približne 1,2 mil. eur v rámci IROP na vytvorenie nového Centra odborného vzdelávania a prípravy,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Súčasťou marcového kontrolného dňa bola okrem obhliadky priestorov, v ktorých aktuálne prebiehajú rekonštrukčné práce, aj diskusia so žiakmi. Tí sa predsedovi TSK pochválili svojimi úspešnými projektmi na medzinárodnej úrovni.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK