Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

TSK pokračuje vo vzdelávaní zamestnancov zariadení sociálnych služieb

Poskytnutie prvej pomoci osobe je morálnou, ale aj občianskou povinnosťou každého z nás. O jej dôležitosti a opodstatnení sa vďaka odbornému semináru, ktorý pripravil Trenčiansky samosprávny kraj, informovali zamestnanci všetkých zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti župy.

Ďalší odborný seminár pre poskytovateľov sociálnych služieb v našom kraji pripravil Obor zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK. Ten bol určený všetkým zamestnancom pracujúcich v sociálnych službách. „Neposkytnutie prvej pomoci môže znamenať zbytočnú smrť alebo trvalé poškodenie zdravia osoby. Je dôležité  uvedomiť si, že prvá pomoc na mieste nehody je základom pre liečbu v nemocnici, dáva šancu samotnému postihnutému návrat do bežného života bez väčších obmedzení,“ uviedla počas semináru Gabriela Opršalová, sestra Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Tiež postupne odprezentovala povinnosti občana vyplývajúce z legislatívy a oboznámila zúčastnených nielen o občianskej, ale aj o  morálnej povinnosti  prvú pomoc poskytnúť. Ďalšími témami odborného semináru bola kardiopulmonálna resuscitácia u detí, u dospelých, ale aj množstvo príkladov pri rôznych život a zdravie ohrozujúcich stavoch ako sú popáleniny, obštrukcia dýchacích ciest, dehydratácia,  cievna mozgová príhoda, infarkt myokardu, krvácania, otravy a úrazy či náhle zhoršenia zdravotných stavov klientov,  ktoré môžu vzniknúť v zariadeniach sociálnych služieb.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK